Bundeva je vrsta zimske tikvice koja pripada porodici Cucurbitaceae, i poreklom je iz Severne Amerike. Iako se obično posmatra kao povrće, bundeva je naučno klasifikovana kao voće jer sadrži semenke. Njene hranljive vrednosti su sličnije hranljivim vrednostima povrća nego voća. Osim što ima veoma lep ukus, bundeva je i veoma hranljiva i veoma zdrava. U nastavku vam dajemo neke od hranljivih i zdravstvenih vrednosti bundeve. 1. Veoma je hranljiva i naročito bogata vitaminom A Bundeva ima neverovatan profil hranljivih materija. Jedna šolja kuvane bundeve (zapremina od oko 245 grama) u proseku sadrži: Kalorija: 49 Masti: 0,2 grama Proteina: 2 grama Ugljenih hidrata: 12…

Sigurno ste i sami nekad probali neki domaći lek kada ste imali neki problem: biljni čaj kada ste bili prehlađeni, eterično ulje za ublažavanje glavobolje, dodatke na biljnoj osnovi za bolji san, ili nešto tome slično. Možda vam je to predložila vaša baka ili ste čitali nešto o tome na internetu. Poenta je da ste ih nekad probali - i možda sada razmišljate: "Da li da pokušam ponovo?" Nije potpuno jasno šta je to zbog čega tačno domaći lek često pomaže. Da li je stvarno u pitanju fiziološka promena koju stvara u telu ili je to više placebo efekat? Poslednjih…